chłodnik z avocado

Jeden z naszych ulubionych, letnich przepisów. Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Robota żadna, a efekt – rewelacyjny…

Składniki:

  • 3l kefiru
  • 1 mała śmietana 18%
  • 1 kubek bulionu (można pominąć, jeśli ma być wersja wegetariańska)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 duża cebula
  • 4 avocado
  • 1 duży pęczek koperku
  • sok z 1 dużej cytryny
  • tabasco (ze trzy dobre „chlusty” przynajmniej)
  • sól do smaku

Przy pomocy blendera avocado zmiksować z kefirem, śmietaną, bulionem, sokiem z cytryny, pokrojoną w kostkę cebulą i tabasco. Dodać drobno posiekany koperek. Schłodzić, podawać. Gotowe!

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii kuchnia fusion, na lato, zupy i oznaczony tagami , , , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s