spaghetti z kurkami – wersja alternatywna

  • 200g kurek
  • 1 puszka krojonych pomidorów pelatti (pracowici sparzą i obiorą świeże pomidory, pokroją je w kosteczkę)
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 gałązki rozmarynu
  • oliwa z oliwek
  • sól

Na jednej patelni rozgrzać oliwę, dodać rozmaryn i czosnek (1 ząbek). Lekko podsmażyć, wrzucić kurki.

Na drugiej patelni rozgrzać oliwę, dodać pomidory i czosnek (drugi ząbek) i poddusić, lekko osoliwszy.

Ugotować makaron.

Do pomidorów dodać kurki. Wrzucić ugotowany makaron i podlać dwiema łyżkami wazowymi wody od makaronu. Wszystko wymieszać, podusić jeszcze chwilę, dla odparowania części wody, podawać z tartym parmezanem.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii dania główne, jarskie, kuchnia włoska, na lato, na zimę i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s