ogórki z kurkumą – sałatka na zimę

Przepis banalny.

Ogórki obrać i poszatkować w cienkie plasterki. Nakładać do wyparzonych, gorących jeszcze słoików, mniej więcej do 3/4 wysokości. Zalewać gorącą zalewą, zakręcać i ustawiać do góry dnem, do ostygnięcia. Słoiki powinny się ładnie zassać.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii na zimę, przetwory i oznaczony tagami , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s