gruszki w occie

Zalewa:

  • 2 l wody
  • 1 l octu
  • 1 1/2 kg cukru
  • goździki

Gruszki obrać, pokroić w ósemki. Powkładać do słoików.

Zalewę zagotować, goździki wyjąć (jeśli będą w słoiku i będą dotykać gruszek, gruszki zczernieją). Gorącą zalewać gruszki w słoikach. Zakręcić, odstawić do góry dnem, do wystygnięcia.

Są doskonałe! Przepis mam od sąsiadki, ona od swojej siostry…

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii kuchnia polska, na zimę, przetwory i oznaczony tagami , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s