biff lindström

Bardzo dobre kotlety mielone z wołowiny. Nazwa brzmi szwedzko, historie o pochodzeniu dania twierdzą różnie. Dość, że jest bardzo smaczne. Przepis kiedyś znaleźliśmy – o ile pamiętam – w jakiejś gazecie (chyba).

Zapisałem go – było warto.

Składniki:

  • 1/2 kg mielonej wołowiny
  • 1 cebula – drobno posiekana
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki posiekanych kaparów
  • 2 łyżki posiekanych, marynowanych buraczków
  • trochę sosu z buraczków
  • sól i pieprz – do smaku

Wszystko dokładnie wymieszać, formować kotlety, smażyć na rozgrzanej oliwie.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii dania główne, kuchnia fusion, na jesień, na lato, na zimę, wołowina i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s