sałatka buraczano śledziowa

  • 2 buraki średniej wielkości
  • śledzie (matjas) namoczone
  • szklanka drobnej, białej fasoli (namoczonej, ugotowanej)
  • 2 jajka na twardo
  • 2 twarde, kiszone ogórki
  • 1 cebula – posiekana w kostkę i sparzona na sicie
  • 3/4 szklanki kwaśnej śmietany

Wszystko pokroić w kostkę (oprócz fasoli, rzecz jasna), wymieszać w misce, zalać śmietaną, wymieszać. Soli i pieprzu wedle gustu.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii na jesień, na zimę, przekąski, sałatki, wigilijne i oznaczony tagami , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s