pierś kurczaka w parmezanie

Kolejny przepis z jakiegoś programu telewizyjnego, jak sądzę. Dobry bardzo.

Składniki:

  • po jednej piersi z kurczaka na osobę
  • białka z jajek, do obtaczania kurczaka
  • tarty parmezan
  • sól
  • pieprz

Białko z dodatkiem soli i pieprzu ubić na pianę. Pierś kurczaka moczyć w białku i panierować w tartym parmezanie.

Piec w piekarniku ,pod grillem (200°C), około 7 minut z każdej strony, raz obracając. Po upieczeniu kurczak powinien mieć złoty kolor. Nie trzymać za długo, bo zrobi się suchy i bez wyrazu, a powinien być soczysty.

Bardzo dobrze smakuje z ziemniakami z groszkiem i szpinakiem.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii dania główne, drób, jednogarnkowe, kuchnia fusion, na lato, na zimę i oznaczony tagami , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Jedna odpowiedź na „pierś kurczaka w parmezanie

  1. Pingback: szpinak z czosnkiem | stajnia gołębie od kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s