szpinak z czosnkiem

Dzieci uwielbiają, żeby nie było to tamto.

  • szpinak (najlepiej świeży), dużo, bo bardzo się kurczy podczas smażenia
  • czosnek – dużo
  • oliwa z oliwek
  • sól pieprz

Szpinak umyć, odsączyć, nie kroić.

Czosnek posiekać drobno.

Na patelni rozgrzać oliwę – sporo. Włożyć szpinak, posolić. Kiedy zacznie się kurczyć, dodać czosnek – jeśli wrzuci się go wcześniej, lubi się przypalić i nadać gorzki smak całej potrawie. Poddusić, aż odparuje znaczna część powstałego sosu.

Podawać gorące. Doskonały dodatek do kurczaka w parmezanie albo dorsza.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii dodatki, jarskie, kuchnia francuska i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

2 odpowiedzi na „szpinak z czosnkiem

  1. Pingback: pierś kurczaka w parmezanie | stajnia gołębie od kuchni

  2. Pingback: dorsz na szpinaku, podany z ziemniakami z groszkiem | stajnia gołębie od kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s