sałatka ziemniaczana

Składniki:

  • 1/2 kg malutkich ziemniaków
  • pęczek dymki
  • jajko na twardo
  • kilka korniszonów
  • śmietana
  • majonez
  • czosnek
  • sól
  • pieprz

Ziemniaki w łupinach ugotować tak, żeby się nie rozpadły. Ostudzić, włożyć do miski. Dymkę, korniszony i jajko posiekać, dodać do miski. Przygotować sos – wymieszać po jednej części majonezu i śmietany, dodać czosnek (ile kto lubi), sól i pieprz. Wlać sos do miski i całość wymieszać.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii jarskie, kuchnia fusion, na wiosnę, przekąski, sałatki i oznaczony tagami , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s