surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

  • główka czerownej kapusty – wielkośći dwóch pięści
  • sól
  • ocet balsamiczny
  • oliwa z oliwek

Kapustę drobno poszatkować, wrzucić do sporej miski. Posolić, polać octem balsamicznym i oliwą – tyle, żeby po wymieszaniu wszystko było ładnie błyszczące. Odstawić. Po jakimś czasie (godzina?) kapusta zmięknie i puści sok. Wymieszać jeszcze raz, podawać.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii dodatki, jarskie, kuchnia polska, na jesień, na lato, na zimę i oznaczony tagami , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s