surówka z selera

Składniki:

  • 1 seler
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • łyżeczka cukru
  • śmietana
  • majonez

Selera obrać i zetrzeć na grubej tarce. Polać sokiem z cytryny, dodać cukier, soli do smaku, dodać śmietanę i majonez – w proporcjach 2:1- tyle, żeby seler nie był suchy, a jednocześnie nie pływał w śmietanie z majonezem. Wymieszać, odstawić na 5 minut.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii dodatki, jarskie, kuchnia polska, na jesień, na lato, na wiosnę, na zimę i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s