barszcz czerwony

Składniki:

  • 4 – 5 buraków
  • 3 l rosołu
  • sok z 1 cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz

Buraki obrać i pokroić w kawałki. Włożyć do rosołu. Dodać  pieprzu do smaku i czosnek pokrojony w cienkie plasterki. Trzymać na małym ogniu, aż buraki zmiękną.Dodać sok z cytryny.

Można podawać czysty, można zabielany ze śmietaną, z ziemniakami. Można podawać z ugotowaną, grubą, białą fasolą. Jak kto lubi.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii kuchnia polska, na jesień, na zimę, zupy i oznaczony tagami , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s