surówka z porów

Składniki:

  • por
  • śmietana
  • majonez
  • sól
  • cukier

Pory rozkroić wzdłuż, na połowy i dokładnie umyć.

Odciąć zielone częśći, białe pokroić w cieniutkie półplasterki. Dodać śmietanę i majonez, w proporcjach 2:1, wszystko posolić i wymieszać. Odstawić na chwilę, żeby smaki się przegryzły.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii dodatki, jarskie, kuchnia polska, na jesień, na lato, na wiosnę, na zimę i oznaczony tagami , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s