pieczone, marynowane nogi z kurczaka

Przygotowałem po raz pierwszy  4 sierpnia 2013r, żeby nakarmić ludzi po zbieraniu słomy. Było doskonałe, choć przepis powstał w locie, z tego, co akurat było pod ręką. Tylko kurczaka kupiłem specjalnie.

Składniki:

  • 2 części sosu sojowego
  • 1 część miodu
  • 1 część oliwy
  • 1 część przecieru pomidorowego
  • 1 część musztardy Dijon
  • nóżki z kurczaka

Mięso zamarynować na conajmniej 1/2 godziny. Piec 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C (bez termoobiegu 200°C).

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii drób, kuchnia fusion, na jesień, na lato, na wiosnę, na zimę, pieczone i oznaczony tagami , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s