śledzie w śmietanie

Kolejny przepis z cyklu – bardzo to lubię i bardzo rzadko robię, w zasadzie tylko w okolicach Bożego Narodzenia…

Składniki:

  • śledzie a’la matias
  • śmietana
  • cebula
  • kiszone ogórki
  • mleko

Śledzie wymoczyć przez noc w mleku. Koniecznie – zasadniczo zmienia to smak gotowej potrawy. Zmienia na korzyść.

Cebule drobno posiekać i sparzyć na sicie.

Ogórki posiekać w drobną kostkę. Wszystko wymieszać, odstawić na noc do lodówki, żeby smaki się przegryzły.

 

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii kuchnia polska, na zimę, przekąski, ryby i owoce morza i oznaczony tagami , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s