zupa z czerwonej soczewicy

Składniki:

  • 7 szklanek bulionu
  • 7 szklanek czerwonej soczewicy
  • 7 cebul
  • 7 ząbków czosnku
  • 3 szklanki wody
  • 2 łyżeczki mielonego kminku
  • 2 łyżeczki czarnuszki
  • 2 łyżki kurkumy
  • sól do smaku
  • oliwa

Cebule i czosnek drobno posiekać i zeszklić na oliwie. Soczewicę obgotować przez 9 minut. Dodać do cebuli z czosnkiem. Dodać kminek i czarnuszkę. Zalać bulionem i wodą. Gotować 40 minut.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii kuchnia śródziemnomorska, na jesień, na lato, na wiosnę, na zimę, zupy i oznaczony tagami , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s