jesienna zupa z cukini

Taka zupa z tego, co akurat było w kuchni. Bardzo sycąca, rozgrzewająca. Rezultat tak dobry, że zaraz zapisałem, jak ją zrobiłem. To był 1 listopada 2012 r.

Składniki:

  • zielona cukinia
  • 1 cytryna
  • pomidory – kilka
  • 3 cebule
  • sucha kiełbasa – dwa, trzy kawałki
  • czosnek
  • bulion
  • ryż
  • oliwa
  • masło

Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie z masłem, razem z posiekanym czosnkiem. Cukinię pokroić w kostkę, dodać do cebuli. Kiedy zmięknie, dodać pokrojone w kostkę pomidory.

Kiełbasę wrzucić do bulionu i gotować. Kiedy cukinia i pomidory rozduszą się, dodać do bulionu i gotować razem.

Dodać otartej skórki z cytryny i sok z cytryny.

Kiedy kiełbasa zmięknie wyjąć ją z garnka, drobno posiekać i dodać do zupy.

Wsypać dobry kubek ryżu i gotować, aż będzie miękki.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii kuchnia fusion, na jesień, zupy i oznaczony tagami , , , , , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s