lane kluski

Skłądniki:

  • 1 jajko
  • ok. 2 łyżek mąki pszennej

Rozbełtać jajko, dodawać stopniowo mąkę, ciągle mieszając, aż ciasto będzie ani za gęste – musi się lać – ani za rzadkie. Wlewać we wrzącą zupę, przerywając strumień łyżką lub widelcem.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii ciasta, dodatki, jarskie, kuchnia polska, na jesień, na lato, na wiosnę, na zimę i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Jedna odpowiedź na „lane kluski

  1. Pingback: zupa koperkowa | stajnia gołębie od kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s