majonez

Zwykle udaje się bez problemu i zajmuje trzy minuty, ale zdarzają się takie dni, że nie ma możliwości, żeby majonez zrobić.

Składniki:

  • 2 żółtka
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1/2 łyżeczki soli
  • sok z 1 cytryny
  • oliwa

Wszystkie składniki – wszystkie w temperaturze pokojowej – włożyć do słoika. Włożyć blender, wymieszać na emulsję. Dolać oliwy do pełna, uczynić majonez, powoli podnosząc blender od dna.

 

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii jarskie, kuchnia polska, sosy, dipy, dressingi i oznaczony tagami , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s