sos słodko – kwaśny

Składniki:

  • 1/3 kubka octu
  • 4 łyżki brązowego cukru
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 2 łyżeczki skrobi (ziemniaczanej, albo kukurydzianej)
  • woda

Wymieszać ocet, cukier, ketchup, sos sojowy i zagotować. Mąkę rozrobiona z wodą dodać do reszty składników. Wymieszać, zdjąć z ognia.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii jarskie, kuchnia azjatycka, sosy, dipy, dressingi i oznaczony tagami , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s