farsz do indyka

File_001 (1)

2 szklanki tłuczonej suchej bułki, dodać 1 lub 2 łyżki topionego masła, wbić 2 – 3 jajka rozbitych widelcem i mleka (albo śmietany) tyle, żeby nadzienie było wolne, dodać do smaku pieprzu angielskiego 8 – 9 ziarnek, soli, dodać też wątróbkę, lekkie, usiekane poprzednio jeżeli jest zielonego kopru i pietruszki, wymieszać dobrze to wszystko i włożyć do środka.

Składniki:

  • 2 szklanki bułki tartej
  • 1 – 2 łyżki masła
  • 2 – 3 jajka
  • mleko lub śmietana
  • 8 – 9 ziaren ziela angielskiego
  • sól
  • wątróbka
  • koperek
  • natka pietruszki

 

 

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii dodatki, drób, kuchnia kresowa, kuchnia polska, na jesień, na zimę, pieczone, zeszyt prababci i oznaczony tagami , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s