zupa kalafiorowa

Składniki:

  • bulion
  • kalafior – nie za wielki
  • 6 ziemniaków (średniej wielkości)
  • śmietana
  • mąka pszenna

Marchewkę z rosołu pokroić w plasterki i wrzucić na powrót do garnka.

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do rosołu i ugotować prawie do miękkości.

Kalafiora umyć, pokroić na niewielkie różyczki. Wrzucić do garnka z rosołem. Gotować, aż kalafior i ziemniaki będą miękkie. Zaprawić śmietaną, rozrobioną z mąką. Podawać (można z koperkiem lub natką pietruszki).

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii kuchnia polska, na jesień, na zimę, zupy i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Jedna odpowiedź na „zupa kalafiorowa

  1. Pingback: zupa brokułowa | stajnia gołębie od kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s