flaki

Uwielbiam, dziewczynki również – zwłaszcza Estera. – O Tato! Zupa z gumy! A robię ją tak:

Składniki:

  • 2 l rosołu
  • 1 kg flaków wołowych, już obgotowanych i pokrojonych
  • marchewka
  • pietruszka
  • przecier pomidorowy
  • mielony imbir
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka

Flaki zalać gorącym rosołem. Zetrzeć na grubych oczkach marchewkę i pietruszkę ugotowane w rosole. Dodać przecier pomidorowy, dodać przyprawy – wedle smaku. Gotować długo, aż płyn się zredukuje i flaki staną się gęste.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii jednogarnkowe, kuchnia polska, na jesień, na zimę, wołowina, zupy i oznaczony tagami , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s