pizza con patate

To było chyba moje największe kulinarne zdziwienie z Rzymie. Pizza z ziemniakami? Ale jak to. Musiałem spróbować. Rewelacyjna w smaku i banalna w przygotowaniu.

Składniki:

Ziemniaki wyszorować, nie obierać, pokroić w cieniuteńkie plasterki, układać na rozciągniętym na placki cieście tak, żeby ziemniaki na siebie zachodziły. Posypać morską solą i igiełkami rozmarynu, ewentualnie polać trochę oliwą. Wstawić do pieca, poczekać 3 – 4 minuty i gotowe.

Dla podkręcenia smaku, pod ziemniaki można pukładać plastry mozarelli.

Wiem, przepis brzmi dziwnie, ale warto spróbować.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii dania główne, jarskie, kuchnia włoska, na jesień, na lato, na wiosnę, na zimę, pieczone i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s