gulasz z jelenia

Składniki:

  • mięso z jelenia – około 1/2 kg
  • cebula – 2 duże
  • seler naciowy – 3 łodygi
  • pomidory pelati – puszka
  • cynamon – kawałek
  • goździki – kilka
  • ziele angielskie – garstka
  • 3 liście laurowe
  • rozmaryn – dwie gałązki
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 butelki czerwonego wina

Cebulę pokroić w grubą kostkę, zeszklić na oliwie, dodać pokrojonego w plasterki selera, chwile poddusić. Dodać mięso i smażyć do zrumienienia. Dodać wino, pomidory, goździki, cynamon, ziele angielskie. Dusić 2 – 3 godziny na niewielkim ogniu.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii duszone, kuchnia polska, na jesień, na zimę i oznaczony tagami , , , , , , , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s