pieczone przepiórki

Składniki:

  • przepiórki – przynajmniej  po jednej na osobę
  • czosnek
  • świeża szałwia
  • boczek
  • masło
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Do każdej przepiórki włożyć po ząbku czosnku, listku szałwii, natrzeć porządnie solą, zawinąć w plastry boczku, pod boczek wkładając po kolejnym liściu szałwii i zawiązać nicią. Ułożyć na blasze, polać olwą z oliwek, na każdej przepiórce położyć solidny plaster masła i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec około 30 minut.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii drób, kuchnia polska, na jesień, na wiosnę, na zimę, pieczone i oznaczony tagami , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s