łazanki

Składniki:

  • 2 kubki mąki
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • solidna łyżka oliwy
  • woda

Z mąki, jajek i oliwy zagnieść ciasto, dodając wody. Rozwałkować niezbyt cienko, kroić na paski, a paski na prostokąciki. Gotować w dużej ilości osolonej wody z oliwą. Doskonałe do zup.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii dodatki, jarskie, kuchnia polska, na jesień, na lato, na wiosnę, na zimę, wigilijne. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s