jajka po meksykańsku

Bardzo dobre i pożywne śniadanie. 15  minut roboty.

Składniki:

  • 4 jajka
  • solidny kawałek kiełbasy
  • puszka pomidorów pelati
  • woda
  • cebula
  • czosnek (2 ząbki)
  • papryczka chili
  • wędzona papryka

Kiełbasę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną, suchą patelnię, o grubym dnie. Chwilę przesmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i posiekaną papryczkę chili. Dodać wyciśnięty czosnek i pomidory, podlać wodą, dodać wędzonej papryki. Podusić przez chwilę. Zrobić wgłębienia i wbić w każde po jajku. Całość przykryć, trzymać na ogniu jeszcze około 5 minut. Podawać gorące.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii american style, jednogarnkowe, wieprzowina, śniadania i oznaczony tagami , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s