surówka z białej kapusty

Banalne składniki, banalne przygotowanie – niesamowity efekt. To jak z piosenkami na trzech akordach – są najlepsze!

Składniki:

  • biała kapusta
  • koperek – dużo
  • sól
  • cukier
  • pieprz
  • ocet jabłkowy 5%
  • oliwa z oliwek

Kapustę drobno poszatkować, wrzucić dwie solidne garście posiekanego koperku (zimą może być mrożony), posolić, dodać pieprzu, porządnie wymieszać ręką. Polać dość obficie octem jabłkowym i oliwą, raz jeszcze wymieszać. Odstawić, aż kapusta puści sok i zmięknie – około 1/2 godziny.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii dodatki, jarskie, kuchnia polska i oznaczony tagami , , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s