roladki z polędwiczek wieprzowych, z wędzonym boczkiem, wędzoną papryką, czosnkiem i mozarellą

Składniki:

  • polędwiczka wieprzowa
  • wędzony boczek (tłusty)
  • czosnek
  • mozarella
  • wędzona papryka
  • czosnek niedźwiedzi
  • oliwa z oliwek
  • masło

Polędwiczkę pokroić na grube plastry (3 – 4 cm). Do środka każdego kawałka włożyć ząbek czosnku, kawałek mozarelli. Wszystko owinąć plastrami boczku i związać nicią. Posypać czosnkiem niedźwiedzim i słodką, wędzoną papryką. Soli w zasadzie nie trzeba – boczek do zawijania jest dostatecznie słony.

Piekarnik rozgrzać do 180º – 190ºC. Kawałki mięsa obsmażyć od góry i od dołu na maśle z oliwą, przełożyć do brytfanny, wstawić do piekarnika i piec około 40 minut.

Po wyjęciu z piekarnika pozdejmować sznurki, pozwolić chwilę odpocząć, podawać. Z ziemniakami i sosem z pieczenia. I dobrze czosnkową sałatą.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii dania główne, kuchnia fusion, na jesień, na wiosnę, na zimę, pieczone, wieprzowina i oznaczony tagami , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s