pasta alla Norma

Składniki:

  • bakłażan
  • pomidory pelati
  • ricotta salata
  • czosnek
  • oliwa
  • makaron

Bakłażana pokroić w plastry, posolić i położyć na sicie, żeby się „spocił”. Odcisnąć i pokroić w paski.

Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić posiekany czosnek uważając, żeby się nie przypalił. Wrzucić bakłażana i przesmażyć. Dodać pomidory i dusić. Dodać porwane liście świeżej bazylii, podusić jeszcze chwilę. Ugotowany makaron wrzucić do sosu, wymieszać. Na talerzach posypać startą ricottą. Udekorować liśćmi bazylii, podawać.

 

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii dania główne, jarskie, jednogarnkowe, kuchnia włoska, na lato, na wiosnę i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s