krewetki na maśle

Przepis banalny. 10 minut roboty, jeśli aż tyle. Proste, wyraziste smaki, bez zbędnego nadmiaru składników.

Składniki:

  • duże, obgotowane krewetki, obrane, z pozostawionymi ogonkami
  • dwa, trzy ząbki czosnku
  • masło – sporo
  • sól
  • bagietka

Masło rozpuścić na patelni, wrzucić krewetki. Po chwili posolić. Kiedy krewetki zaczną się rumienić, na patelnię wrzucić posiekany czosnek. Po chwili położyć na maśle kromki bagietki. Po przyrumienieniu jednej strony, grzanki odwrócić i zacząć nakładać krewetki na talerze, do każdej porcji dodając grzanki.

 

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii kuchnia fusion, przekąski, ryby i owoce morza i oznaczony tagami , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s