najprostszy dressing do sałaty

Babcia zawsze taki robiła. Nic prostszego chyba wymyślić nie można…

Składniki:

  • 1/3 kubka oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • sól (dobra szczypta)

Czosnek przeciśnąć przez praskę, dodać sól, rozetrzeć razem. Wlać oliwę, wymieszać, postawić na dłuższą chwilę, żeby smaki się połączyły. Sos ma być czosnkowy i słony.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii jarskie, kuchnia francuska, sosy, dipy, dressingi i oznaczony tagami , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s