buraczki zasmażane

Składniki:

  • 4 buraki
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • sok z 1 cytryny
  • śmietana 18%

Buraki ugotować w łupinach, ostudzić, obrać, zetrzeć na grubej tarce.

W rondlu z połowy masła i mąki zrobić zasmażkę, włożyć starte buraki, podlać nieco wodą, dodać pozostałe dwie łyżki masła i sok z cytryny. Dobrze zamieszać i chwilę razem podusić. Dodać 2 łyżki śmietany 18%, wymieszać i dusić jeszcze chwilę.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii dodatki, jarskie, kuchnia polska, na jesień, na zimę i oznaczony tagami , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s