sos miętowy

Tradycyjny angielski sos do jagnięciny.Rewelacyjny i banalny w przygotowaniu.

Składniki:

  • duży pęczek świeżej mięty
  • 1 łyżka cukru
  • szczypta soli
  • 4 łyżki białego octu
  • 4 łyżki wrzątku

Miętę bardzo drobno posiekać, dodać cukier, sól, zalać wrzątkiem i dodać ocet. Zostawić na 1/2 godziny. Podawać do pieczeni jagnięcej (albo innego, pieczonego mięsa). Rewelacja!

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii kuchnia brytyjska, na jesień, na zimę, sosy, dipy, dressingi i oznaczony tagami , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s