marynowane rzodkiewki

Pyszny dodatek. Przygotowanie zajmuje nie więcej, niż pół godziny.

Składniki:

  • pęczek rzodkiewek
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 2 łyżki cukru pudru

Rzodkiewki pokroić w bardzo cienkie plasterki. W misce wymieszać ocet z cukrem, wrzucić pokrojone rzodkiewki, dokładnie wymieszać, marynować 20 minut, co jakiś czas mieszając.

Podawać.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii dodatki, jarskie, kuchnia fusion, na lato, na wiosnę. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s