baked beans II

Wersja nieco pikantniejsza i bogatsza. W jednym ze swoich filmów coś podobnego pokazał Gordon Ramsay – stąd inspiracja.

Składniki:

  • kawałek boczku
  • 1 cebula
  • puszka fasoli
  • papryczka chili
  • ząbek czosnku
  • ocet jabłkowy
  • sos worcestershire
  • cukier
  • sól
  • oliwa

Boczek pokroić w niezbyt drobną kostkę, cebulę posiekać w kostkę, papryczkę chili – razem z pestkami – w cienkie plasterki.

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić boczek, kiedy zacznie sie wytapiać dodać cebulę, chili, wcisnąć ząbek czosnku. Kiedy cebula zmięknie, całość podlać octem, dodać sos worcestershire – spory chlust – oraz łyżkę cukru. Wszystko wymieszać, posolić, redukować, aż sos zgęstnieje.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii dodatki, kuchnia brytyjska, na jesień, na lato, na wiosnę, na zimę, śniadania i oznaczony tagami , , , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s