sałatka z ogórków na zimę

DSC_9123

Składniki:

  • 3 kg ogórków (mogą być przerośnięte)
  • 4 cebule

Zalewa:

  • 2 kubki cukru
  • 1 kubek octu
  • 1/2 kubka oleju
  • 3 łyżki soli
  • 2 łyżeczki chili
  • 400 g koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki pikantnego ketchupu
  • 4 ząbki zmiażdżonego czosnku
  • 5 liści laurowych
  • 8 kulek ziela angielskiego

Do zalewy wrzucić ogórki pokrojone w grubą mizerię i cebulę, pokrojoną w plasterki. Gotować 10 – 15 minut.

Nałożyc do słoików gorącą sałatkę, zakręcić i ustawić do góry dnem.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii, dodatki, jarskie, kuchnia polska, na zimę, przetwory i oznaczony tagami , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s