aioli

Generalnie – majonez z czosnkiem…

  • 1 jajko
  • oliwa z oliwek – niewiele, na początek
  • mleko
  • 1/2 ząbka czosnku
  • sól

Wszystko (oprócz mleka) wrzucić w wysokiego naczynia od blendera, blender włożyć, oprzeć o dno i zacząć miksować, aż powstanie emulsja. Powoli dodawać więcej oliwy uważając, żeby sos się nie rozwarstwił. Na koniec dodać mleko i zblendować.

Gotowe.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii jarskie, kuchnia fusion, na jesień, na lato, na wiosnę, na zimę, sosy, dipy, dressingi i oznaczony tagami , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

2 odpowiedzi na „aioli

  1. Pingback: bomba de la Barceloneta | stajnia gołębie od kuchni

  2. Pingback: flamenquínes cordobéses | stajnia gołębie od kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s