salsa brava

Banalne, a pyszne!

  • oliwa z oliwek
  • 1 czubata łyżeczka ostrej, wędzonej papryki
  • 1 czubata łyżeczka słodkiej, wędzonej papryki
  • 1 czubata łyżeczka mąki pszennej
  • 1/2 kubka bulionu mięsnego
  • sól

Na patelni rozgrzać trochę oliwy, do niej wsypać paprykę, przesmażyć, dodać mąkę i ponownie przesmażyć. Zdjąć z ognia. Wlać trochę bulionu i rozmieszać, dodać więcej bulionu i ponownie rozmiezać. Tak aż do końca, żeby uzyskać dośc zawiesisty sos.

Posolić do smaku.

Ten wpis został opublikowany w kategorii kuchnia hiszpańska, kuchnia śródziemnomorska, na jesień, na lato, na wiosnę, na zimę, sosy, dipy, dressingi i oznaczony tagami , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

2 odpowiedzi na „salsa brava

  1. Pingback: bomba de la Barceloneta | stajnia gołębie od kuchni

  2. Pingback: flamenquínes cordobéses | stajnia gołębie od kuchni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s