pieczone przepiórki

IMG_1376.jpeg

Sklladniki:

  • po jednej przepiórce na dorosłą osobę
  • plastry boczku
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

Przepiórki ponacierać solą i pieprzem, każdą zawinąć w boczek (korpus i nogi). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec, aż po nakłuciu wykałaczką wypływać będzie przezroczysty sos. Wyjąć, dać chwile odpocząć, podawać.

Ten wpis został opublikowany w kategorii dania główne, drób, kuchnia polska, na jesień, na zimę, pieczone i oznaczony tagami , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s