zupa z kimchi i tofu

IMG_1563.jpeg

Banalna i szybka w przygotowaniu. Ostra i sycąca.

porcja na 3 – 4 osoby

Składniki:

  • kimchi
  • 1 ziemniak
  • 1/2 cebuli
  • 3 – 4 ząbki czosnku
  • kawałek wieprzowiny
  • tofu
  • sól
  • cukier

Czosnek posiekać w plasterki, cebulę w piórka, mięso pokroić na cienkie paseczki, ziemniaka i tofu w kostkę.

W garnku rozgrzać olej, wrzucić czosnek, cebulę i kimchi. Przesmażyć, odsunąć na bok. Dodać mięso, zrumienić. Wszystko wymieszać i smażyć raem około 5 minut. Dodać ziemniaka, 1 l wody. Dodać sól i cukier do smaku. Gotować około 20 minut. Dodać tofu i gotować jeszcze 5 minut.

Ten wpis został opublikowany w kategorii kuchnia azjatycka, na jesień, na lato, na wiosnę, na zimę, wieprzowina, zupy i oznaczony tagami . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s