placki z kimchi

IMG_1565.jpeg

Przepis banalny. Danie bardzo smaczne. Z podanych proporcji wychodzą dwa placki wielkości tależa obiadowego.

Składniki:

  • 1 kubek kimchi
  • 2 łyżki cebuli, posiekanej w kostkę
  • 3 łyżki soku z kimchi
  • 1/4 kubka wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyzeczki cukru
  • 1/2 kubka mąki
  • olej do smażenia

Smażyć na złoto, na rozgrzanym oleju. Przewracać używając dużego tależa.

Ten wpis został opublikowany w kategorii jarskie, kuchnia azjatycka, na jesień, na lato, na wiosnę, na zimę, śniadania i oznaczony tagami . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s