koreański dressing do sałaty

IMG_1561.JPG

Składniki:

  • 3 ząbki czosnku
  • dymka
  • 1/4 cebuli
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • łyżeczka sosu rybnego
  • łyżeczka cukru
  • łyżka octu
  • pieprz
  • olej sezamowy
  • 2 łyżki płatków chili

Czosnek drobno posiekać, cebule posiekać w piórka, dymkę w cienkie plasterki. Wszystko włozyć do miski, dodać pozostałe składniki, wymieszać. Sałatę – jak zawsze – dodać tuż przed podaniem i dokładnie wymieszać.

Ten wpis został opublikowany w kategorii dodatki, kuchnia azjatycka, na jesień, na lato, na wiosnę, na zimę, sosy, dipy, dressingi. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s