patatas a la importancia

Składniki:

  • 3 średnie ziemniaki
  • 1/2 l bulionu z kurczaka
  • 1 średnia cebula
  • czosnek
  • kieliszek białego wina
  • 2 jajka
  • mąka
  • natka pietruszki
  • oliwa z oliwek
  • sól

Ziemniaki pokroić w jednocentymetrowe plastry, cebulę pokroić w drobną kostkę, natkę posiekać, jajka roztrzepać.

Panierować ziemniaki w mące i jajku i smażyć na oliwie na złoto. Usmażone odkładać na talerz i smażyć kolejne partie.

Rozgrzać nową porcję oliwy, wrzucić posiekany czosnek i cebulę, zeszklić. Włożyć usmażone ziemniaki, dodać wino, chwilę odparować, wlać bulion. Posypać pietruszką i zredukować.

Ten wpis został opublikowany w kategorii dania główne, dodatki, jarskie, kuchnia hiszpańska, kuchnia śródziemnomorska. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s